Τρουφάκια από Κουραμπιέδες

2013-01-05
  • Servings : 12+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος 3:00 h
Σας περίσσεψαν κουραμπιέδες και δεν ξέρετε τι να τους κάνετε; Έχουμε τη λύση για νόστιμα τρουφάκια από κουραμπιέδες..!!

Υλικά

  • 10 κομμάτια κουραμπιέδες
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο
  • λίγη τριμμένη κουβερτούρα (1-2 κουταλιές της σούπας)
  • ινδοκάρυδο απλό ή χρωματισμένο με χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • τρούφα χρωματιστή
  • τρούφα μαύρη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Θρυμματίζουμε τους κουραμπιέδες μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο.

Δείτε επίσης:  Κουραμπιέδες

Βήμα2

Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό την τριμμένη κουβερτούρα.

Βήμα3

Προσθέτουμε στο μείγμα των κουραμπιέδων με το ινδοκάρυδο, το βούτυρο με την κουβερτούρα (λιωμένα και τα δύο) και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.

Βήμα4

Αν η ζύμη δεν πλάθεται και είναι πολύ υγρή προσθέτουμε λίγο ινδοκάρυδο ακόμα, αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγο γάλα.

Δείτε επίσης:  Κουραμπιέδες της Άννας

Βήμα5

Πλάθουμε τα τρουφάκια μας σε μπαλάκια και τα περνάμε από το ινδοκάρυδο ή την τρούφα.

Βήμα6

Αφήνουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο να παγώσουν για 3 ώρες και κατόπιν, σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 7
Βαθμολογίστε τη συνταγή

7 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες