Παραδοσιακά Ρεβίθια της Γιαγιάς

2012-10-24
  • Servings : 6+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 4:00 h
  • Χρόνος μαγειρέματος 1:30 h

Υλικά

  • 300 γραμμάρια ρεβύθια
  • αλάτι, πιπέρι
  • μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Mουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια

Βήμα2

Τα ξεπλένουμε τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει. Μόλις αρχίσουν κ βράζουν τα αφήνουμε για 15' περίπου.

Βήμα3

Τότε προσθέτουμε πιπέρι, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε το βράσιμο.

Δείτε επίσης:  Ρύζι με Θαλασσινά (Paella με Θαλασσινά)

Βήμα4

Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό, αλλά μόνο χλιαρό να μην σκληραίνουν τα ρεβίθια.

Βήμα5

Στο τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι βράζουμε για 10' ακόμα, δοκιμάζουμε και αφού βράσουν καλά , στύβουμε ένα λεμόνι σε ένα ποτηράκι και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές ζουμί από τα ρεβίθια και βάζουμε το αλεύρι.

Βήμα6

Ανακατεύουμε καλά κ το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Δείτε επίσης:  Στήθος Γαλοπούλας με Χυμό Πορτοκαλιού
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 7
Βαθμολογίστε τη συνταγή

7 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες