Παστίτσιο

2012-11-18

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια χοντρά ή κοφτά

2 κρεμμύδια περασμένα στο μούλτι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

2 σκελίδες σκόρδο

λίγο μαϊντανό

λίγο ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας

1 και 1/2 ποτήρι νερό 

1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη

1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο

2 πρέζες κανέλα

200 γραμμάρια φέτα τριμμένη

για τη μπεσαμέλ

1 λίτρο γάλα

7 κουταλιές της σούπας αλεύρι

λίγο αλάτι

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 αυγό χτυπημένο

1 σπυρί μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν τα βάζουμε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό και ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Δείτε επίσης:  Πιλάφι Ογκρατέν

Βήμα2

Tσιγαρίζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και κατόπιν ρίχνουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε. Με μια ξύλινη κουτάλα σπάμε τον κιμά σε μικρά κομμάτια και συνεχίσουμε να τον τσιγαρίζουμε ενώ ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Βήμα3

Προσθέτουμε στον κιμά το χυμό ντομάτας, το νερό, το μαϊντανό, το σκόρδο και τον αφήνουμε να βράσει. Προς το τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Μόλις μείνει ο κιμάς με τη σάλτσα του είναι έτοιμος.

Δείτε επίσης:  Ωτία

Βήμα4

Στη γάστρα που θα ψήσουμε το παστίτσιο μας βουτυρώνουμε τον πάτο της και έπειτα ρίχνουμε μία στρώση μακαρόνια.

Βήμα5

Πάνω από τα μακαρόνια ρίχνουμε τον κιμά και από πάνω του τα υπόλοιπα μακαρόνια.

Βήμα6

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ μας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά το αλεύρι χωρίς να έχουμε βάλει την κατσαρόλα στη φωτιά. Τρίβουμε μέσα στην κατσαρόλα λίγο από το σπυρί μοσχοκάρυδου.

Βήμα7

Αφού διαλυθεί καλά το αλεύρι ανοίγουμε το μάτι και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας που και που. Μόλις αρχίσει να πήζει η μπεσαμέλ μας προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Δείτε επίσης:  Πορτοκαλί Μακαρονάδα με Φρέσκα Μυρωδικά

Βήμα8

Αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε το αυγό. Ρίχνουμε το χτυπημένο αυγό μέσα στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.

Βήμα9

Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ πάνω στο φαγητό μας και προσέχουμε να πάει παντού και να μην αφήσουμε κενά.

Βήμα10

Ψήνουμε το παστίτσιο μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 45-50 λεπτά περίπου.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογίστε τη συνταγή

3 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες