Σπιτικές Κοτομπουκιές με Κριθαράκι

2012-12-06
  • Servings : 4+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 50m

Υλικά

για τις κοτομπουκιές

4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπουκίτσες

παξιμάδι

2 αυγά χτυπημένα

λάδι για τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

για το κριθαράκι

μισό πακέτο κριθαράκι

1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας ή τριμμένη ντομάτα

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

για τις κοτομπουκιές

Βήμα 1

Παίρνουμε τις μπουκίτσες από το φιλέτο τις πλένουμε και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τις βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και κατόπιν στο παξιμάδι.

Δείτε επίσης:  Σπιτικός Γύρος στη Λαδόκολλα

Βήμα 2

Έχουμε ήδη βάλει σε ένα τηγάνι το λάδι μας να κάψει. Τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές μας στο καυτό λάδι, που καλό είναι να είναι αρκετό και να σκεπάζει τις μισές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Βήμα 3

Τοποθετούμε τις κοτομπουκιές σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.

για το κριθαράκι

Βήμα 1

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε λίγο το κριθαράκι.

Δείτε επίσης:  Σαλάτα με όσπρια

Βήμα 2

Προσθέτουμε νεράκι μέχρι να καλύπτεται το κριθαράκι ίσα-ίσα και το χυμό ντομάτας.

Βήμα 3

Προσθέτουμε αλάτι.

Βήμα 4

Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

Βήμα 5

Στο τέλος αφού κλείσουμε το μάτι της κουζίνας προσθέτουμε λίγο πιπέρι

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολογίστε τη συνταγή

2 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες