Φρικασέ

2012-11-05
  • Servings : 6+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

  • 1 και 1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 7 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 με 4 κουταλιές της σoύπας ελαιόλαδο
  • 3 κούπες ζωμό από το κρέας που βράσαμε
  • 1 αυγό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές κοφτές κορν φλάουρ
  • αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει καλά και κρατάμε το ζωμό του. - Πλένουμε καλά το σπανάκι βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ νερό και επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία τρεις φορές ακόμα. Έπειτα, βράζουμε το σπανάκι.

Δείτε επίσης:  Κοκκινιστοί κεφτέδες με μελιτζάνες

Βήμα2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Βήμα3

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι αφού το έχουμε σουρώσει. Προσθέτουμε και τον άνηθο ψιλοκομμένο.

Βήμα4

Ρίχνουμε το κρέας και το ζωμό του. Το αφήνουμε να βράσει καλά σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι.

Βήμα5

Κλείνουμε το μάτι και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. - Χτυπάμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα το αυγό και προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό από το λεμόνι. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ.

Δείτε επίσης:  Μπριζόλες στο Φούρνο με Σάλτσα Γλυκιάς Πάπρικας

Βήμα6

Αφού διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ προσθέτουμε λίγο λίγο ζωμό από το φαγητό μας με μια κουτάλα. Όσο προσθέτουμε ζωμό ανακατεύουμε για να μην μας κόψει το αυγολέμονο.

Βήμα7

Αφού προσθέτουμε 3 με 4 κουτάλες ζωμό, προσθέτουμε το αυγολέμονο στο φαγητό μας και ανακατεύουμε.

Βήμα8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστό.

Δείτε επίσης:  Συκώτι με Πιλάφι
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογίστε τη συνταγή

3 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες