Μανιτάρια με Χωριάτικα Λουκάνικα

2012-12-11
  • Servings : 4
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος 40m
Τη συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Δημήτρης Καρυπίδης..

Υλικά

500 γραμμάρια μανιτάρια άσπρα

2 λουκάνικα χωριάτικα

αλάτι, κόκκινο πιπέρι

λίγη ρίγανη

ελαιόλαδο

λίγο νερό

1 κουταλιά του γλυκού κάρυ

1/2 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

για τη σως

2 με 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

ελαιόλαδο

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι όχι πολύ γεμάτο

Δείτε επίσης:  Πέστροφες στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Κόβουμε στα τέσσερα τα μανιτάρια και τα λουκάνικα σε κομμάτια.

Βήμα2

Τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι και προσθέτουμε αλάτι, κόκκινο πιπέρι, κάρυ, σκόρδο, ελαιόλαδο και λίγο νεράκι.

Βήμα3

Τα βάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 180 βαθμούς. Μετά τη μισή ώρα τα βγάζουμε από το φούρνο και ετοιμάζουμε τη σως.

Δείτε επίσης:  Σπιτικές Κοτομπουκιές με Κριθαράκι

Βήμα4

Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το μέλι και τα χτυπάμε λίγο με ένα πιρούνι.

Βήμα5

Περιχύνουμε το φαγητό με τη σως και το ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 130 βαθμούς μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα6

Στο τέλος, προσθέτουμε ρίγανη και σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 6
Βαθμολογίστε τη συνταγή

6 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες