Βασιλόπιτα!

2012-12-30
  • Servings : 16
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

  • 6 αυγά
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο μαλακό
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 6 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 1 μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη για 5' περίπου. Προσθέτουμε το βούτυρο (πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.

Βήμα2

Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα.

Δείτε επίσης:  Brownies Σοκολάτας

Βήμα3

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα με το μίξερ.

Βήμα4

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Βήμα5

Στο μείγμα που έχουμε τους κρόκους ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας μαρέγκα και 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι που το έχουμε αναμείξει με το μπέικιν.

Βήμα6

Χτυπάμε με το μίξερ και προσθέτουμε άλλες 5 κουταλιές της σούπας από τη μαρέγκα και από το αλεύρι.

Βήμα7

Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και την υπόλοιπη μαρέγκα.

Δείτε επίσης:  Κέικ Καρότου

Βήμα8

Χτυπάμε με το μίξερ καλά μέχρι η ζύμη μας να είναι αφράτη (θα είναι και λίγο σφιχτή).

Βήμα9

Βάζουμε τη ζύμη μας σε μια στρόγγυλη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει πρώτα και τοποθετούμε το φλουρί μας αφού το έχουμε τυλίξει με λίγο αλουμινόχαρτο. Το πιέζουμε ελαφρά να μπει μέσα στη ζύμη και το αφήνουμε να πάει όπου θέλει στο ψήσιμο.

Βήμα10

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180 βαθμούς) για περίπου μία ώρα.

Δείτε επίσης:  Πιλάφι Ογκρατέν

Βήμα11

Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι ή μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί η βασιλόπιτά μας μόλις πάρει χρώμα.

Βήμα12

Ξεφορμάρουμε αφού κρυώσει λίγο όχι όταν είναι καυτή.

Βήμα13

Τοποθετούμε τη βασιλόπιτα σε μια πιατέλα και όταν κρυώσει τελείως πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Βήμα14

Μπορούμε να γράψουμε με έτοιμη ζαχαρόπαστα ή με ξηρούς καρπούς πάνω στη βασιλόπιτα τη χρονολογία.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.1 / 5)

4.1 5 8
Βαθμολογίστε τη συνταγή

8 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες