Μαρμελάδα δαμάσκηνο

2012-10-27

Υλικά

  • 900 γραμμάρια δαμάσκηνα με κόκκινη σάρκα ή βανίλιες
  • 700 γραμμάρια ζάχαρη
  • χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Διαλέγουμε δαμάσκηνα ώριμα. Πλένουμε τα δαμάσκηνα, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια. Αφαιρούμε το κουκούτσι.

Βήμα2

Βάζουμε τα φρούτα σε κατσαρόλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα φυλάμε στο ψυγείο για μία νύχτα.

Δείτε επίσης:  Μαρμελάδα Σύκο

Βήμα3

Την επόμενη μέρα αφήνουμε τη μαρμελάδα να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά.

Βήμα4

Ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν αφήνει μια στρώση στο κουτάλι.

Βήμα5

Προς το τέλος, προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μία ακόμη βράση.

Βήμα6

Ισομοιράζουμε τη ζεστή μαρμελάδα σε καυτά βάζα.Καλύπτουμε με τα καπάκια τους, σφραγίζουμε και τα αναποδογυρίζουμε. Τα αφήνουμε έτσι να κρυώσουν.

Δείτε επίσης:  Σφολιατίνια με Ζάχαρη
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.9 / 5)

4.9 5 21
Βαθμολογίστε τη συνταγή

21 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες