Μαρμελάδα Ακτινίδιο

2012-11-18

Υλικά

  • 2 κιλά ακτινίδια
  • 1 και 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι αρμπαρόριζας

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και αφαιρούμε το σκληρό άσπρο κοτσάνι. Κόβουμε τα ακτινίδια σε μικρά κομματάκια.

Βήμα2

Τοποθετούμε τα ακτινίδια σε μια βαθιά κατσαρόλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη.

Βήμα3

Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη χωρίς να ανακατέψουμε.

Δείτε επίσης:  Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Βήμα4

Μόλις λιώσει η ζάχαρη ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε να βράσει καλά η μαρμελάδα μας ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται.

Βήμα5

Αφαιρούμε σκληρά κομματάκια που τυχόν να έμειναν από τα ακτινίδια και με το ειδικό εργαλείο λιώνουμε τα κομματάκια ακτινίδιου που δεν έλιωσαν ακόμα.

Βήμα6

Αφήνουμε να σιγοβράζει η μαρμελάδα μας και ανακατεύουμε τακτικά για να μην μας κολλήσει.

Δείτε επίσης:  Μαρμελάδα Βερίκοκο

Βήμα7

Μόλις πήξει αρκετά και αρχίσει να φαίνεται ο πάτος της κατσαρόλας προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας. (Αν δεν είμαστε σίγουροι ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη παίρνουμε λίγο με ένα κουταλάκι και τη βάζουμε σε ένα μικρό πιατάκι. Αν όταν κρυώσει στέκεται τότε είναι έτοιμη)

Βήμα8

Ανακατεύουμε λίγο να πάρει το άρωμα η μαρμελάδα και στη συνέχεια αφαιρούμε την αρμπαρόριζα.

Δείτε επίσης:  Μαρμελάδα Φράουλα

Βήμα9

Τοποθετούμε τη μαρμελάδα σε βάζα αφού κρυώσει λίγο.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(3.6 / 5)

3.6 5 9
Βαθμολογίστε τη συνταγή

9 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες