Πρασόρυζο

2012-12-05
  • Servings : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 45m

Υλικά

λίγο ελαιόλαδο

Χυμό 1 λεμονιού

1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα

λίγο σέλινο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας

2 καρότα

1/2 φλιτζάνι ρύζι άσπρο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά με τα καρότα.

Βήμα2

Ρίχνουμε τα πράσα και τα αχνίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Δείτε επίσης:  Πέστροφες στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας

Βήμα3

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και το χυμό ντομάτας.

Βήμα4

Ρίχνουμε το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει βράση μέχρι να μαλακώσουν καλά τα πράσα.

Βήμα5

Προσθέτουμε το ρύζι.

Βήμα6

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει και αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 10
Βαθμολογίστε τη συνταγή

10 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες