Πουτίγκα

2013-05-04
  • Servings : 22
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

για τη βάση

4 αυγά

1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια κοπανισμένα

1 φλιτζάνι του τσαγιού πορτοκαλάδα

2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

για το σιρόπι

2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό

1 και 3/4 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

1 φέτα λεμόνι

για την κρέμα

– 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα

6 ποτήρια νερό

10 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

Επιπλέον, θα χρειαστούμε καρύδια ψιλοκομμένα ανακατεμένα με κανέλα για να στολίσουμε το γλυκό μας! Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν βάση τσουρέκι που σας έχει περισσέψει να το σιροπιάσετε και να φτιάξετε την κρέμα από πάνω!!

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα 1

Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο και συγκεντρώνουμε τα υλικά μας.

Δείτε επίσης:  Σοκολατάκια Βραχάκια

Βήμα 2

Αρχικά, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τα υλικά για 5′ από τη στιγμή του βρασμού και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.

Βήμα 3

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Μόλις είναι έτοιμη η μαρέγκα την βάζουμε σε ένα τάπερ και πλένουμε τον κάδο του μίξερ.

Βήμα 4

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με το βούτυρο και το μπέικιν πάουντερ.

Βήμα 5

Προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους εναλλάξ μαρέγκα και φρυγανιά και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Βήμα 6

Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα μας και προσθέτουμε τα καρύδια, την πορτοκαλάδα και την κανέλα.

Δείτε επίσης:  Κέικ με Πορτοκαλάδα

Βήμα 7

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 24 εκατοστών και βάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα (περίπου 25 λεπτά).

Βήμα 8

Η βάση μας δεν φουσκώνει πολύ θα πρέπει να είναι λεπτή.

Βήμα 9

Μόλις βγει η βάση μας από το φούρνο, κάνουμε αρκετές τρύπες στην επιφάνεια με μία οδοντογλυφίδα και τη σιροπιάζουμε όσο είναι ζεστή με το κρύο σιρόπι.

Βήμα 10

Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει τελείως (καλό είναι να τη φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ) και στη συνέχεια, κόβουμε με ένα ποτήρι στρόγγυλα κομμάτια που να χωράνε στα κουπάκια μας.

Βήμα 11

Βάζουμε τη βάση στα κουπάκια μας και ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε πρώτα το νερό και κατόπιν, το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.

Δείτε επίσης:  Τιραμισού χωρίς αυγά

Βήμα 12

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε που και που για να μην μας κολλήσει. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Βήμα 13

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο ανακατεύοντας που και που για να μην πιάσει κρούστα από πάνω και έπειτα, γεμίζουμε τα μπολάκια μας. Στολίζουμε κάθε μπολάκι με ψιλοκομμένο καρύδι ανακατεμένο με κανέλα.

Βήμα 14

Βάζουμε στο ψυγείο τα μπολάκια να παγώσουν για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 17
Βαθμολογίστε τη συνταγή

17 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες