Γλυκό του κουταλιού καρπούζι

2012-11-07

Υλικά

  • 1 κιλό καθαρισμένο καρπούζι (το άσπρο μέρος)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 και 1/2 λεμόνια

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Καθαρίζουμε την εξωτερική φλούδα και το μέσα μέρος από το καρπούζι. Ύστερα το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Βήμα2

Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό μαζί με τα στυμμένα λεμόνια. Πρέπει να είναι βυθισμένα ολόκληρα μέσα στο νερό. Τα αφήνουμε εκεί για 2 ώρες.

Βήμα3

Τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά (χωρίς νερό) για να λιώσει η ζάχαρη.

Δείτε επίσης:  Κομπόστα Ροδάκινο

Βήμα4

Βράζουμε για 15'-20'. Παράλληλα ξαφρίζουμε.

Βήμα5

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά μέσα στην κατσαρόλα. Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι.

Βήμα6

Στο τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 16
Βαθμολογίστε τη συνταγή

16 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες