Κρέπες

2013-03-04
  • Servings : 10
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος 7m

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • λίγο λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε τα αυγά.

Βήμα2

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Δείτε επίσης:  Κεκάκια Πορτοκαλιού

Βήμα3

Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά μέσα στο αλεύρι και λίγο λίγο το γάλα, ενώ χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό.

Βήμα4

Αφήνουμε το χυλό για 5' και κατόπιν βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει. Μόλις ζεσταθεί πολύ προσθέτουμε 3-4 σταγόνες λάδι και με ένα φλιτζανάκι του καφέ ή μία κουτάλα βάζουμε λίγο από το χυλό στο κέντρο.

Δείτε επίσης:  Κεφτέδες με φρέσκια σάλτσα ντομάτας

Βήμα5

Με γρήγορες κινήσεις κουνάμε το τηγάνι έτσι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα η κρέπα. Αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να αρχίζει να παίρνει χρώμα γύρω γύρω. Τότε γυρνάμε την κρέπα να πάρει χρώμα και από την άλλη μεριά.

Βήμα6

Αφήνουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε όσο είναι ζεστές είτε με κασέρι, γαλοπούλα και ντομάτα είτε με μερέντα και τριμμένο μπισκότο.

Δείτε επίσης:  Κουλουράκια Καρότου
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 25
Βαθμολογίστε τη συνταγή

25 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες