Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

2013-03-24
  • Μερίδες: 6+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 15m
  • Έτοιμο σε: 0m
Το καθιερωμένο πιάτο για την 25η Μαρτίου..Γιαυτό και προτείνουμε την πιο παραδοσιακή και εύκολη συνταγή που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Υλικά

– 1 φιλέτο μπακαλιάρου καθαρισμένο και κομμένο σε μερίδες
– σπορέλαιο για το τηγάνισμα

για το κουρκούτι

– 1 αυγό
– αλεύρι όσο πάρει για να έχουμε έναν ομοιόμορφο χυλό
– 1 ποτήρι μπύρα
– 1 μπέικιν πάουντερ

για τη σκορδαλιά


- 4 με 5 φέτες ψωμί
– 3 σκελίδες σκόρδο
– ελάχιστο αλάτι
– 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
– 1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
– λίγο νερό για να ελέγχουμε την πυκνότητα
– προαιρετικά 2 κουταλιές της σούπας καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πρέπει να ξαλμυρίσουμε πολύ καλά τον μπακαλιάρο μας γιαυτό τον βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό από την προηγούμενη μέρα το πρωί. Καλό είναι να αλλάξουμε το νερό 2-3 φορές.

Βήμα2

Έπειτα, τον στραγγίζουμε και ετοιμάζουμε το κουρκούτι.

Βήμα3

Χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε τη μπύρα και το μπέικιν. Ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.

Βήμα4

Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι μπόλικο σπορέλαιο να κάψει καλά και στη συνέχεια βουτάμε τα κομμάτια μπακαλιάρου στο κουρκούτι και κατόπιν τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα5

Αφού τηγανίσουμε τον μπακαλιάρο τον αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και ετοιμάζουμε την σκορδαλιά.

Βήμα6

Για τη σκορδαλιά βάζουμε στο μούλτι τις φέτες ψωμιού κομμένες σε κομμάτια, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε όλα μαζί για 1-2 λεπτά. Έπειτα ελέγχουμε την πυκνότητα και αν είναι πολύ στεγνή προσθέτουμε λίγο νεράκι και ξαναχτυπάμε.

Βήμα7

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο το μπακαλιάρο και τη σκορδαλιά μας!

Και Χρόνια μας Πολλά!!

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογίστε τη συνταγή

4 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recommend on Google

Η συνταγή της εβδομάδας

Λικέρ μανταρίνι

Λικέρ μανταρίνι

Δείτε τη δημοσίευση της συνταγής μας στο περιοδικό «Στείλε τη συνταγή σου»    Καλή σας επιτυχία!!! more

δες τη συνταγή
Ετικέτες