Ραβανί της Γιαγιάς

2012-11-07
  • Servings : 12+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος μαγειρέματος 50m

Υλικά

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα ζάχαρη

6 αυγά

1 μπέικιν πάουντερ

ξύσμα από 1 λεμόνι

ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα

για το σιρόπι

3 φλιτζάνια νερό

3 φλιτζάνια ζάχαρη

1 φέτα λεμονιού

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το μπέικιν στο μίξερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Δείτε επίσης:  Cheesecake Ροδάκινο

Βήμα2

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ορθογώνιο (αφού το έχουμε βουτυρώσει καλά) και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35'-40' περίπου.

Βήμα3

Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι ή ένα ξυλάκι να δούμε αν βγαίνει καθαρό από το γλυκό μας πριν κλείσουμε το φούρνο.

Βήμα4

Αφού κρυώσει το ρεβανί φτιάχνουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη μέσα σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά (από τη στιγμή του βρασμού) μέχρι να δέσει.

Δείτε επίσης:  Εύκολη κρέμα με φράουλες σε φόρμα

Βήμα5

Μόλις γίνει το σιρόπι και ενώ είναι ακόμα ζεστό το ρίχνουμε πάνω στο κρύο ρεβανί με μία κουτάλα σιγά σιγά και το αφήνουμε να σιροπιαστεί καλά.

Βήμα6

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο! Σερβίρεται με παγωτό!

ΠΡΟΣΟΧΗ!! 

Το ρεβανί πρέπει να είναι κρύο για να πέσει πάνω του το καυτό σιρόπι και να δέσουν τα δύο υλικά.

Δείτε επίσης:  Καρυδόπιτα
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 13
Βαθμολογίστε τη συνταγή

13 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες