Εκμέκ με Κρέμα Σοκολάτας

2012-11-06

Υλικά

250 γραμμάρια κανταΐφι

βούτυρο

λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης

για το σιρόπι

3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό

1 φέτα λεμόνι

για την κρέμα πατισσερί

3 κούπες γάλα

1 κούπα ζάχαρη άχνη

6 κουταλιές της σούπας αλεύρι

3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο

1 βανίλια

για τη σαντιγί

1 φακελάκι γκαρνί

1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ανοίγουμε καλά το κανταΐφι και το στρώνουμε ομοιόμορφα σε ένα ταψί για να το ψήσουμε.

Δείτε επίσης:  Κέικ Ανανά

Βήμα2

Πάνω από το κανταΐφι βάζουμε λίγο βούτυρο σχεδόν σε όλα τα σημεία με ένα κουταλάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.

Βήμα3

Όσο το κανταΐφι μας ψήνεται βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5' (από τη στιγμή του βρασμού). Μόλις ψηθεί το κανταίφι το κόβουμε στις διαστάσεις του σκεύους που θα χρησιμοποιήσουμε και κατόπιν, το σιροπιάζουμε καλά.

Βήμα4

Αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι όσο εμείς θα ετοιμάζουμε την κρέμα.

Δείτε επίσης:  Πάστα Φλώρα και Lemon Pie

Βήμα5

Σε μια κατσαρόλα εκτός φωτιάς, ανακατεύουμε το γάλα, την άχνη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το κακάο και τη βανίλια με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν καλά όλα τα υλικά μας.

Βήμα6

Έπειτα, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και περιμένουμε να βράσει το μείγμα μας. Ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει. Μόλις αρχίσει να πήζει ανακατεύουμε πιο δυνατά και προς το τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι και αφήνουμε να κρυώσει.

Δείτε επίσης:  Τάρτα με πεπόνι

Βήμα7

Ετοιμάζουμε τη σαντιγί. Χτυπάμε το περιεχόμενο του φακέλου και το γάλα με το μίξερ μέχρι η σαντιγί μας να στέκεται. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρύα κρέμα και κάνουμε σχεδιάκια με ένα πιρούνι.

Βήμα8

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει. Τέλος, μπορούμε να πασπαλίσουμε το γλυκό με τα φιστίκια Αιγίνης την ίδια ή την επόμενη μέρα.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογίστε τη συνταγή

2 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες