Εύκολη Καρυδόπιτα

2013-03-31
  • Servings : 12+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 45m
 Γρήγορο, απλό, εύκολο και οικονομικό μα πάνω απ” όλα γευστικό!

Υλικά

 

– 6 αυγά

– 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι

– 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

– 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα

– 1 μπέικιν πάουντερ

– 3 κουταλιές της σούπας κανέλα

 

για το σιρόπι

– 2 και 1/2 φλιτζάνια νερό

– 2 και 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη

– 1 φέτα λεμόνι

 

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίζουν. Κατόπιν, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και στο τέλος τα καρύδια.

Βήμα2

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Βήμα3

Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μας.

Βήμα4

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40' περίπου μέχρι να ροδίσει. Δοκιμάζουμε πάντα με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί από μέσα.

Βήμα5

Όσο ψήνεται η καρυδόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5' από τη στιγμή του έντονου βρασμού και στη συνέχεια σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό μας αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια (με το ζεστό σιρόπι).

 
loading...
Δείτε επίσης:  Παγωτίνια Σάντουιτς

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 36
Βαθμολογίστε τη συνταγή

36 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες