Μπριζόλες στο Φούρνο με Σάλτσα Γλυκιάς Πάπρικας

2013-01-31
  • Servings : 5
  • Χρόνος προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

  • 5 μπριζόλες χοιρινές
  • 10 μεσαίες πατάτες
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • λίγο νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε πολύ καλά τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.

Βήμα2

Πλένουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Βήμα3

Στρώνουμε στη γάστρα πρώτα τις πατάτες και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Δείτε επίσης:  Κοτόπουλο με Μανιτάρια και Κρέμα Γάλακτος

Βήμα4

Πάνω από τις πατάτες βάζουμε τις μπριζόλες και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αν έχουμε μείγμα μυρωδικών για τις μπριζόλες μπορούμε να το βάλουμε και αυτό.

Βήμα5

Σε ένα μικρό ποτηράκι ή σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι και την πάπρικα.

Δείτε επίσης:  Χοιρινό με Δεντρολίβανο

Βήμα6

Ανακατεύουμε καλά με ένα κουταλάκι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και κατόπιν, περιχύνουμε τις μπριζόλες και τις πατάτες.

Βήμα7

Κλείνουμε με το καπάκι τη γάστρα και ψήνουμε στους 250 βαθμούς με αέρα. Μετά το πρώτο μισάωρο αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε να πάρει χρώμα το φαγητό μας.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.6 / 5)

4.6 5 14
Βαθμολογίστε τη συνταγή

14 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες