Πεντανόστιμα Μπισκότα Σοκολάτας

2011-12-30
  • Servings : 40
  • Χρόνος προετοιμασίας : 4:10 h
  • Χρόνος μαγειρέματος 10m
Έχουν απίθανη γεύση, αξίζει να τα δοκιμάσετε!!

Υλικά

  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια κακάο
  • 150 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 4 αυγά
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νες καφέ
  • 200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ με ένα σύρμα τη ζάχαρη, το κακάο και το ηλιέλαιο.

Βήμα2

Αφού διαλυθούν καλά το κακάο και η ζάχαρη προσθέτουμε στο μείγμα ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα.

Δείτε επίσης:  Σπιτικά Λουκούμια

Βήμα3

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, το αλάτι και το νες καφέ.

Βήμα4

Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα με το κακάο και τα αυγά και ζυμώνουμε καλά.

Βήμα5

Μόλις ετοιμάσουμε τη ζύμη μας, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.

Δείτε επίσης:  Πουτίγκα

Βήμα6

Μετά τις 4 ώρες βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο τη δουλεύουμε λίγο και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος ενός καρυδιού.

Βήμα7

Βάζουμε την άχνη σε ένα μπολάκι και βουτάμε εκεί τα μπαλάκια.

Βήμα8

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε με τη σειρά το ένα δίπλα στο άλλο με απόσταση μεταξύ τους.

Δείτε επίσης:  Τάρτα Σοκολάτας

Βήμα9

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 10 με 15 λεπτά περίπου. Θέλουμε να είναι λίγο υγρά μέσα σαν μαστιχωτά γιαυτό στα πρώτα 10 λεπτά βλέπουμε αν είναι υγρά από μέσα.

Βήμα10

Αφού ψηθούν και κρυώσουν λίγο βγάζουμε τα μπισκότα από το ταψί και σερβίρουμε.

Βήμα11

Είναι πολύ νόστιμα ακόμη και ζεστά!!!!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 28
Βαθμολογίστε τη συνταγή

28 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες