Σάλτσα Δαμάσκηνου

2012-12-30
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος 20m

Υλικά

  • 250 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα
  • 1/2 καυτερή πιπεριά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά. Κατόπιν, προσθέτουμε το κρασί.

Βήμα2

Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και μετά προσθέτουμε τα δαμάσκηνα.

Δείτε επίσης:  Χοιρινό με Μέλι και Χυμό Πορτοκαλιού

Βήμα3

Προσθέτουμε αλάτι και ελάχιστο νερό (1 φλιτζανάκι του καφέ) και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει.

Βήμα4

Μόλις δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τη σάλτσα μαζί με τη μουστάρδα στο μούλτι και τη χτυπάμε για 1-2 λεπτά.

Βήμα5

Η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Ταιριάζει πολύ με χοιρινό κρέας είτε με μπριζόλες είτε σε ολόκληρο μπουτάκι αλλά επίσης και με ψαρονέφρι.

Δείτε επίσης:  Ντιπ Μαγιονέζας
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογίστε τη συνταγή

1 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες