Γιουβέτσι Κοτόπουλο

2013-02-03
  • Servings : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένα σε μερίδες
  • 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • χυμό από 2-3 ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού τοματοπολτό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κούπες ζωμό από το κοτόπουλο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει καλά.

Βήμα2

Κρατάμε 4 κούπες ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο για το φαγητό μας.

Δείτε επίσης:  Φιλέτο Ψαριού με μυρωδικά και σάλτσα λαδολέμονου

Βήμα3

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε σε αυτό αρχικά το κρεμμύδι και μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το κριθαράκι.

Βήμα4

Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει το κριθαράκι και αφού τσιγαριστεί προσθέτουμε το χυμό από τις ντομάτες.

Βήμα5

Έπειτα, προσθέτουμε το ζωμό από το κοτόπουλο, το κοτόπουλο και τον τοματοπολτό και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε αλάτι.

Δείτε επίσης:  Φασόλια στο Φούρνο

Βήμα6

Αφού πάρει μία βράση το βάζουμε σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε πιπέρι και το ψήνουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.

Βήμα7

Όσο έχουμε το φαγητό μας στο φούρνο ελέγχουμε αν χρειάζεται να βάλουμε λίγο νεράκι ακόμα.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογίστε τη συνταγή

3 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες