Κουραμπιέδες της Άννας

2012-11-20
Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα…Ευχαριστούμε πολύ!!
 

Υλικά

 
– 500 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
– 1 πιατάκι του καφέ ζάχαρη
– 2 βανίλιες
– 1 κοφτό κουταλάκι κανέλα (προαιρετικά)
– μαστίχα κοπανισμένη (ποσότητα ανάλογα με τα γούστα μας)
– 1/2 φλιτζανάκι κονιάκ ή λικέρ μαστίχας
– 2 κουταλάκια μπεικιν παουντερ
– αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο περίπου 750 γραμμάρια
– 1 με 1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ή καρύδια

επιπλέον

– 1 και 1/2 πακέτο ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε πάρα πολύ καλά ώσπου να ασπρίσει το βούτυρο και να αφρατέψει.

Βήμα2

Θέλει πολύ καλό χτύπημα. Προσθέτουμε τις βανίλιες την κανέλα και τη μαστίχα(κοπανισμένη με λίγο αλεύρι ή ζάχαρη). Ρίχνουμε και το κονιάκ.

Δείτε επίσης:  Κοτόπουλο Γεμιστό

Βήμα3

Ανακατεύουμε το μπεικιν με το αλεύρι. Παίρνουμε κουταλιές κουταλιές και προσθέτουμε στο μείγμα που έχουμε στο μίξερ.

Βήμα4

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα σε μέτρια. Συνεχίζουμε αλεύρι και ανακάτεμα. Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε με το χέρι με γάντι.

Βήμα5

Προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα και πλάθεται εύκολα. Δεν πρέπει να γίνει σκληρή ούτε να ζυμωθεί υπερβολικά γιατί οι κουραμπιέδες μας δεν θα γίνουν αφράτοι.

Βήμα6

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα ή τα καρύδια και απλά γυρνάμε τη ζύμη με το χέρι να πάνε παντού.

Βήμα7

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Δείτε επίσης:  Μελομακάρονα

Βήμα8

Παίρνουμε κομμάτι από τη ζύμη το πατάμε στην παλάμη μας και με τη βοήθεια ενός κουπ ατ κόβουμε σε σχέδια της αρεσκείας μας(κατά προτίμηση χριστουγεννιάτικα).

Βήμα9

Αραδιάζουμε στο ταψί με λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν λίγο, αλλά δεν θα απλώσουν.

Βήμα10

Βάζουμε το ταψί στη χαμηλή θέση στο φούρνο Γεμίζουμε άλλο ένα ταψί και την ώρα που το βάζουμε στο φούρνο ανεβάζουμε το πρώτο πιο ψηλά και το δεύτερο χαμηλά.

Βήμα11

Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να ψήσουμε όλους τους κουραμπιέδες μας. Δεν πρέπει να τους κάψουμε πολύ, ίσα να πάρουν χρώμα.

Δείτε επίσης:  Μήλα φούρνου της γιαγιάς

Βήμα12

Αφήνουμε τους κουραμπιέδες μας να κρυώσουν καλά πριν τους κάνουμε με την άχνη Διαφορετικά η ζάχαρη θα μαλακώσει και θα κιτρινίσει.

Βήμα13

Έχουμε ένα ταψί κι εκεί αραδιάζουμε μια στρώση.

Βήμα14

Πασπαλίζουμε την άχνη με σήτα. Βάζουμε άλλη μια στρώση και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο.

Βήμα15

Αν θέλουμε να κολλήσει περισσότερη άχνη τους βουτάμε μέσα σε μπωλ με άχνη.

Βήμα16

Βάζουμε τους κουραμπιέδες μας σε χαρτάκια και είναι έτοιμοι για να τους προσφέρουμε.

Χρόνια Πολλά σε Όλους!!
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογίστε τη συνταγή

0 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες