Χαλβάς της Άννας

2012-11-07
Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα…Ευχαριστούμε πολύ!!
 

Υλικά

 
8 φλυτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
8-10 γαρίφαλα
 
(βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 8-10′ το σιρόπι μας θα πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα. το σουρώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τ” αφήνουμε στην άκρη).
 

επιπλέον

 
125 γρμ βούτυρο ή μισό πακέτο
 
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό ή μισό ψιλό-μισό χοντρό
 
αμύγδαλα ασπρισμένα ή κουκουνάρι ένα φλιτζάνι
 
 

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Στην ίδια κατσαρόλα που χρησιμοποιήσαμε για το σιρόπι βάζουμε το βούτυρο με το σιμιγδάλι Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα ώσπου το σιμιγδάλι να πάρει σκούρο χρυσαφί χρωμα. Σ' αυτό το σημείο αν θέλουμε προσθέτουμε τα αμύγδαλα ή το κουκουνάρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.

Δείτε επίσης:  Κέικ Μπισκότου

Βήμα2

Προσεχτικά με μια κουτάλα αρχίζουμε και ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι Μέσα στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. θέλει προσοχή να μην καούμε ή να μην κομπιάσει ο χαλβάς Ρίχνουμε όλο το σιρόπι στην κατσαρόλα και τώρα ανακατεύουμε καλά με σύρμα Συνεχίζουμε μέχρι να πεταχτούν φουσκάλες από το κέντρο της κατσαρόλας. Τότε ο χαλβάς μας είναι έτοιμος.

Δείτε επίσης:  Καριόκες

Βήμα3

Μοιράζουμε το χαλβά σε ατομικά μπολάκια ή σε πυρέξ. Πασπαλίζουμε με κανέλα.

Βήμα4

Απολαύστε τον ζεστό!!!αν μείνει αφήστε τον να κρυώσει και κόψτε τον σε κομμάτια πριν σερβίρετε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογίστε τη συνταγή

0 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες