Λαγάνα

2013-03-12
  • Servings : 10+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m
Η συνταγή είναι της φίλης Άννας Καρασάββα..Ευχαριστούμε πολύ!!
 

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 2 κουταλιές ταχίνι
  • 1 κουταλιά κρασί κόκκινο
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Bάζουμε τα 6 πρώτα υλικά στο μπολ του μίξερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το αλεύρι και χτυπάμε ώσπου να μαζευτεί η ζύμη στον γάντζο του μίξερ.

Δείτε επίσης:  Χταπόδι με Κοφτό Μακαρονάκι

Βήμα2

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.

Βήμα3

Έχουμε έτοιμο το ταψί του φούρνου λαδωμένο. Παίρνουμε την ζύμη και με τα χέρια την απλώνουμε ελαφρά στο ταψί.

Βήμα4

Αν θέλουμε μοιράζουμε τη ζύμη και φτιάχνουμε δύο λαγάνες.

Βήμα5

Με τα δάχτυλα πατάμε τη ζύμη σχηματίζοντας βαθουλώματα σε διάφορα σημεία. Βρέχουμε την λαγάνα ελαφρά και πασπαλίζουμε με σουσάμι και αν θέλουμε και μαυροσούσαμο.

Δείτε επίσης:  Σκορδόψωμο

Βήμα6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της λαγάνας. Διατηρείται κλεισμένη σε σακουλάκια.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογίστε τη συνταγή

3 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες