Σπιτικές Κοτομπουκιές με Πικάντικη Σάλτσα

2013-01-29
  • Servings : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 4 φιλέτα ή στήθη κοτόπουλο κομμένα σε μπουκίτσες
  • τριμμένη φρυγανιά
  • 100 ml γάλα
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 80 γραμμάρια φρέσκια ντομάτα περασμένη στο μούλτι
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι καγιέν
  • λίγο κύμινο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Παίρνουμε τις μπουκίτσες από το φιλέτο τις πλένουμε και τις αφήνουμε σε ένα τρυπητό μπολ να στραγγίσουν. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Δείτε επίσης:  Μακαρονάδα με Κιμά

Βήμα2

Μέσα στο αυγό ρίχνουμε το γάλα, βουτάμε τις μπουκίτσες σε αυτό το μείγμα και κατόπιν στο παξιμάδι.

Βήμα3

Έχουμε ήδη βάλει σε ένα τηγάνι το λάδι μας να κάψει. Τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές μας στο καυτό λάδι, που καλό είναι να είναι αρκετό και να σκεπάζει τις μισές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Δείτε επίσης:  Κοτόπουλο με Πουρέ Καρότου

Βήμα4

Τοποθετούμε τις κοτομπουκιές σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.

Βήμα5

Καθαρίζουμε μία ή δύο ντομάτες ανάλογα με το μέγεθός τους και τις περνάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν πολτός.

Βήμα6

Στύβουμε ένα πορτοκάλι.

Βήμα7

Σε ένα τάπερ βάζουμε το χυμό ντομάτας, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.

Δείτε επίσης:  Κοτόπουλο με Πατάτες στο Φούρνο

Βήμα8

Μόλις έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα η σάλτσα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 7
Βαθμολογίστε τη συνταγή

7 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες