Πασχαλινά Κουλουράκια (με αμμωνία)

2013-04-29
  • Servings : 50+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 20m

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια γάλα
  • 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
  • 1/2 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 125 γραμμάρια βιτάμ
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι
  • 1 αυγό αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά. Διαλύουμε καλά την αμμωνία μέσα στο γάλα και λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.

Δείτε επίσης:  Cheesecake Ροδάκινο

Βήμα2

Βάζουμε σε μια λεκάνη τα αυγά, το γάλα με την αμμωνία και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν καλά.

Βήμα3

Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι μας. Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν αρχίσει να ξεκολλάει από το χέρι μας και μπορούμε να την πλάσουμε.

Δείτε επίσης:  Κουραμπιέδες της Άννας

Βήμα4

Πλάθουμε μπαστουνάκια με πάχος ένα εκατοστό και φτιάχνουμε πλεξούδες.

Βήμα5

Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και τα αλείφουμε χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με αυγό.

Βήμα6

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα. Πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί από κάτω

Δείτε επίσης:  Πασχαλινή Σαλάτα
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.2 / 5)

4.2 5 16
Βαθμολογίστε τη συνταγή

16 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες