Τηγανιά με Πατάτες Ογκρατέν

2012-11-29
  • Servings : 5+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Υλικά

για την τηγανιά:

1/2 κιλό χοιρινή τηγανιά

λίγο νερό για τον πάτο της κατσαρόλας

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

χυμό από ένα λεμόνι

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

ελαιόλαδο

για τις πατάτες

5 ή 6 πατάτες

1 φλιτζάνι γεμάτο κρέμα γάλακτος

1/2 σκελίδα σκόρδο

3 φέτες ζαμπόν ή μπέικον ψιλοκομμένες

τριμμένο gouda για να στρώσουμε στο ταψί πάνω πάνω

Δείτε επίσης:  Χοιρινό με πράσα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε το κρέας, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και το βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με λίγο νεράκι στον πάτο της. Βράζουμε για 15' περίπου.

Βήμα2

Μόλις τελειώσει το νερό προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο το αχνίζουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες αν θέλουμε. Κατόπιν, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.

Δείτε επίσης:  Γιουβέτσι Κοτόπουλο

Βήμα3

Ετοιμάζουμε τις πατάτες: τια πλένουμε τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε στρόγγυλα κομμάτια. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι μαζί με λίγο αλατάκι και λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα4

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα αλλαντικά.

Βήμα5

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο gouda το ταψί να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φαγητό μας.

Δείτε επίσης:  Λεμονάτο Μοσχαρίσιο Φιλέτο με Πουρέ Πατάτας
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογίστε τη συνταγή

1 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες