Πατσαβουρόπιτα

2012-11-06
  • Servings : 12+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος μαγειρέματος 45m

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

5 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι σπορέλαιο

2 βανίλιες

1 μπέικιν πάουντερ

για το σιρόπι

3 φλιτζάνια ζάχαρη

3 και 1/2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη, το σπορέλαιο, της βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα μας.

Βήμα2

Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Δείτε επίσης:  Εύκολο κέικ βανίλιας

Βήμα3

Βουτυρώνουμε το ταψί (προτείνουμε μακρόστενο – φούρνου). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βήμα4

Σουρώνουμε τα φύλλα (σαν βεντάλια), ένα ένα. Τα βάζουμε δίπλα δίπλα στο ταψί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ρίχνουμε από πάνω ομοιόμορφα την ζύμη μας.

Βήμα5

Το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Βήμα6

Ήρθε η ώρα για το σιρόπι! Βάζουμε τα υλικά που σας αναφέρουμε παραπάνω και τα βράζουμε για 5-7 λεπτά.

Δείτε επίσης:  Μηλοπιτάκια

Βήμα7

Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε για 10 λεπτά, το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Δείτε τη δημοσίευση της συνταγής στο περιοδικό «Στείλε τη συνταγή σου» για το τεύχος του Ιουλίου!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.6 / 5)

4.6 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες