Φλογέρες

2012-12-13
  • Servings : 50+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 20m

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
500 γραμμάρια κανταίφι
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
κανέλα
φρυγανιά
σουσάμι

για το σιρόπι

1400 γραμμάρια ζάχαρη
1500 γραμμάρια νερό
1 φέτα λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Παίρνουμε ένα ένα φύλλο κρούστας και το ξεχωρίζουμε. Γεμίζουμε κάθε φύλλο με λίγο κανταίφι πασπαλίζουμε με κανέλα, φρυγανιά, καρύδια και σουσάμι και το τυλίγουμε σε ρολό.

Δείτε επίσης:  Αρακάς

Βήμα2

Τοποθετούμε το κάθε φύλλο στο ταψί μας και μόλις τελειώσουν τα φύλλα είμαστε έτοιμοι να βάλουμε το γλυκό μας να ψηθεί.

Βήμα3

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο και να είναι τραγανό.

Βήμα4

Μόλις ψηθεί το γλυκό το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και κατόπιν περιχύνουμε το γλυκό (πρέπει να είναι κρύο το γλυκό).

Δείτε επίσης:  Μελιτζάνες στο Φούρνο

Βήμα5

Μόλις κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια ή σε μπουκίτσες και σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 10
Βαθμολογίστε τη συνταγή

10 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες