Φιλέτο Γλώσσας με Πουρέ Πατάτας

2013-04-28
  • Servings : 6+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 20m

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτα γλώσσας κατεψυγμένα
  • χοντρό αλάτι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 5 μεγάλες πατάτες κομμένες σε χοντρά ακανόνιστα κομμάτια
  • 1 ποτήρι γάλα ζεστό
  • αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Βήμα2

Τρίβουμε τα φιλέτα με το χοντρό αλάτι και κατόπιν ετοιμάζουμε ένα πιάτο με αλεύρι.

Δείτε επίσης:  Γαύροι λαδορίγανη στο φούρνο

Βήμα3

Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό σπορέλαιο να κάψει καλά και έπειτα, περνάμε τα φιλέτα από το αλεύρι. Τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα4

Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και ετοιμάζουμε τον πουρέ. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τις πατάτες τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Δείτε επίσης:  Χταπόδι Ψητό

Βήμα5

Αποσύρουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε. Τις βάζουμε σε κρύο νερό για να αφαιρέσουμε πιο εύκολα τη φλούδα.

Βήμα6

Ζεσταίνουμε το γάλα ώστε να γίνει χλιαρό. Λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο τις πατάτες και ανακατεύοντας προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει.

Βήμα7

Προσθέτουμε σιγά σιγά και το γάλα προσέχοντας αν μην γίνει ο πουρές πολύ αραιός. Προσθέτουμε το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και ο πουρές μας είναι έτοιμος.

Δείτε επίσης:  Ρύζι με Θαλασσινά (Paella με Θαλασσινά)

Βήμα8

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο δύο φιλέτα γλώσσας με λίγο πουρέ και στολίζουμε το πιάτο μας με ψιλοκομμένο μαϊντανό!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 6
Βαθμολογίστε τη συνταγή

6 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες