Σοκολατάκια με Αμύγδαλο και Καρύδα

2012-12-12
  • Servings : 40
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 2:00 h
Η συνταγή είναι της Άννας Καρασάββα..Ευχαριστούμε πολύ!!

Υλικά

  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • 2 κουταλιές κακάο άγλυκο και επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 3 με 4 κουταλιές ινδοκάρυδο
  • 1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ή φουντουκόψιχα
  • 1 σφηνάκι λικέρ αμαρέττο
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive αλεσμένα σε σκόνη
 

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Σε ένα μπωλ βάζουμε τα μπισκότα,το κακάο,την ψίχα, την καρύδα και το ζαχαρούχο γάλα.

Δείτε επίσης:  Χριστουγεννιάτικο Κέικ Λεμονιού

Βήμα2

Βρέχουμε με το αμαρέττο. Ανακατεύουμε με κουτάλι να βραχούν καλά τα υλικά μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα λικέρ. Δεν θα γίνει σκληρό το μείγμα μας.

Βήμα3

Παίρνουμε με μικρό κουταλάκι κομμάτια και τα πλάθουμε μπαλίτσες τις οποίες βουτάμε σε κακάο.

Βήμα4

Τοποθετούμε σε χαρτάκια και βάζουμε σε φοντανιέρα ή πιατέλα. Φυλάσσονται σκεπασμένα με μεμβράνη εκτός ψυγείου.

Δείτε επίσης:  Πουτίγκα

Βήμα5

Είναι μαλακά από μέσα και λιώνουν στο στόμα. Αν θέλουμε την ώρα που τα πλάθουμε βρέχουμε λίγο τα χέρια μας με νερό ή λικέρ.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογίστε τη συνταγή

3 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες