Κοφτό Μακαρονάκι με Δεντρολίβανο, Βασιλικό και Φέτα

2013-01-23
  • Μερίδες: 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m
  • Έτοιμο σε: 0m

Υλικά

  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού τοματοπολτό
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ένα κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 5 φυλλαράκια βασιλικού
  • 100 γραμμάρια φέτα
  • λίγη φρέσκια ρίγανη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Βήμα2

Αφού βράσει το στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό μπολ και το βάζουμε και πάλι μέσα στην κατσαρόλα για να μην κρυώσει.

Βήμα3

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και κατόπιν προσθέτουμε το φρέσκο χυμό ντομάτας και τον τοματοπολτό.

Βήμα4

Αφού πάρουν 1-2 βράσεις προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το βασιλικό ψιλοκομμένα. Λιώνουμε με ένα πιρούνι τη φέτα και την προσθέτουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα για να διαλυθεί τελείως.

Βήμα5

Στη συνέχεια, αφήνουμε τη σάλτσα μας να δέσει και προς το τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ρίγανη.

Βήμα6

Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα μας, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα7

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά και στο κάθε πιάτο προσθέτουμε πιπεράκι ανάλογα με την αρέσκεια του καθενός.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.6 / 5)

4.6 5 9
Βαθμολογίστε τη συνταγή

9 άτομα βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recommend on Google

Η συνταγή της εβδομάδας

Ροδάκινο

Κομπόστα Ροδάκινο

Υλικά 3 κιλά ροδάκινα (με το χνούδι) 300 γραμμάρια ζάχαρη χυμό από 2 λεμόνια 3 βάζα των 750 γραμμαρίων Εκτέλεση Συνταγής Βήμα 1 Αρχικά, πλένουμε πολύ καλά τα... more

δες τη συνταγή
Ετικέτες