Κοφτό Μακαρονάκι με Δεντρολίβανο, Βασιλικό και Φέτα

2013-01-23
  • Servings : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού τοματοπολτό
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ένα κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 5 φυλλαράκια βασιλικού
  • 100 γραμμάρια φέτα
  • λίγη φρέσκια ρίγανη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Δείτε επίσης:  Μακαρονάδα στα Κόκκινα

Βήμα2

Αφού βράσει το στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό μπολ και το βάζουμε και πάλι μέσα στην κατσαρόλα για να μην κρυώσει.

Βήμα3

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και κατόπιν προσθέτουμε το φρέσκο χυμό ντομάτας και τον τοματοπολτό.

Βήμα4

Αφού πάρουν 1-2 βράσεις προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το βασιλικό ψιλοκομμένα. Λιώνουμε με ένα πιρούνι τη φέτα και την προσθέτουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα για να διαλυθεί τελείως.

Δείτε επίσης:  Μοσχάρι με Ρύζι

Βήμα5

Στη συνέχεια, αφήνουμε τη σάλτσα μας να δέσει και προς το τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ρίγανη.

Βήμα6

Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα μας, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα7

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά και στο κάθε πιάτο προσθέτουμε πιπεράκι ανάλογα με την αρέσκεια του καθενός.

Δείτε επίσης:  Πιλάφι Ογκρατέν
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.6 / 5)

4.6 5 9
Βαθμολογίστε τη συνταγή

9 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες