Κοφτό Μακαρονάκι με Δεντρολίβανο, Βασιλικό και Φέτα

2013-01-23
  • Servings : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού τοματοπολτό
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ένα κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 5 φυλλαράκια βασιλικού
  • 100 γραμμάρια φέτα
  • λίγη φρέσκια ρίγανη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Δείτε επίσης:  Μακαρόνια "βίδες με σπιρουλίνα" και αρωματική σάλτσα

Βήμα2

Αφού βράσει το στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό μπολ και το βάζουμε και πάλι μέσα στην κατσαρόλα για να μην κρυώσει.

Βήμα3

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και κατόπιν προσθέτουμε το φρέσκο χυμό ντομάτας και τον τοματοπολτό.

Βήμα4

Αφού πάρουν 1-2 βράσεις προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το βασιλικό ψιλοκομμένα. Λιώνουμε με ένα πιρούνι τη φέτα και την προσθέτουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα για να διαλυθεί τελείως.

Δείτε επίσης:  Λεμονάτο Κοτόπουλο στην Κατσαρόλα

Βήμα5

Στη συνέχεια, αφήνουμε τη σάλτσα μας να δέσει και προς το τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ρίγανη.

Βήμα6

Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα μας, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα7

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά και στο κάθε πιάτο προσθέτουμε πιπεράκι ανάλογα με την αρέσκεια του καθενός.

Δείτε επίσης:  Καρμπονάρα
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.6 / 5)

4.6 5 9
Βαθμολογίστε τη συνταγή

9 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες