Κεφτέδες με φρέσκια σάλτσα ντομάτας

2012-11-20

Υλικά

για τον κιμά

700 γραμμάρια ανάμεικτο κιμά

2 μέτρια κρεμμύδια περασμένα από το μούλτι

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

3 φέτες ψωμάκι βρεγμένο

1 αυγό

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλάτι πιπέρι, ρίγανη

2 κουταλιές γάλα

λίγο ξύδι

αλεύρι για το τηγάνισμα

λάδι για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα

1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας

2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

Δείτε επίσης:  Πιροσκί με πατάτα, τυρί ή κιμά

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

λίγο αλάτι

λίγη ζάχαρη

πιπέρι, ρίγανη

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ζυμώνουμε τα υλικά μας για τα κεφτεδάκια και βάζουμε το λάδι μας να κάψει σε ένα τηγάνι.

Βήμα2

Πλάθουμε τους κεφτέδες και στη συνέχεια στους αλευρώνουμε. Τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο μεριές.

Δείτε επίσης:  Φακές

Βήμα3

Τους βγάζουμε από το λάδι και τους ακουμπάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Βήμα4

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας! Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Βήμα5

Αφού τσιγαριστεί ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και την τριμμένη ντομάτα και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μας μέχρι να δέσει.

Δείτε επίσης:  Σαλάτα με όσπρια

Βήμα6

Προς το τέλος, προσθέτουμε λίγο αλατάκι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τη ρίγανη και βουτάμε σε αυτήν τα κεφτεδάκια μας.

Βήμα7

Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή με ρύζι ή με πουρέ ή και σκέτους σαν μεζεδάκια.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Βαθμολογίστε τη συνταγή

4 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες