Σπιτικά τρουφάκια της γιαγιάς

2012-11-06
  • Servings : 40
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 40m

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού καρύδια κοπανισμένα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
  • 2 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ινδοκάρυδο ή μαύρη τρούφα ή χρωματιστή τρούφα ή κακάο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε σε ένα σκεύος τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το γάλα να ζεσταθούν μέχρι να αρχίσει να διαλύεται η ζάχαρη.

Δείτε επίσης:  Τρουφάκια Ινδοκάρυδου (Φοντάν Καρύδας)

Βήμα2

Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 φλιτζάνια του τσαγιού καρύδια και 2 φλιτζάνια του τσαγιού γλυκά του κουταλιού ψιλοκομμένα.

Βήμα3

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε χωρίς να πάρει βράση το μείγμα μας. Μόλις πήξει το μείγμα το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα4

Αφού κρυώσει εντελώς βρέχουμε λίγο τα χέρια μας και πλάθουμε τα τρουφάκια μας.

Δείτε επίσης:  Σάμαλι

Βήμα5

Τέλος, κυλάμε τα τρουφάκια στο ινδοκάρυδο ή σε μαύρη τρούφα ή σε κακάο ή σε ινδοκάρυδο που το έχουμε χρωματίσει με χρώμα ζαχαροπλαστικής.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογίστε τη συνταγή

3 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες