Γεμιστά Κουλουράκια Καρδιές (Αγίου Βαλεντίνου)

2013-02-06
  • Servings : 40
  • Χρόνος προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος μαγειρέματος 20m

Υλικά

  • 1/2 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 ποτήρι πορτοκαλάδα
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • αλεύρι όσο πάρει
  • μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι ή μερέντα για να γεμίσουμε τα κουλουράκια μας

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Στύβουμε 2 πορτοκάλια και διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό. Προσθέτουμε την πορτοκαλάδα και όλα αυτά μαζί τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Δείτε επίσης:  Τούρτα Σοκολάτας

Βήμα2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα3

Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε λίγο αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες. Ρίχνουμε λίγο λίγο αλεύρι μέσα στο μπολ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.

Βήμα4

Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια μας.

Βήμα5

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας παίρνουμε λίγο λίγο την ανοίγουμε και με ένα κουπ ατ σε σχήμα καρδιά ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα σχεδιάκια.

Δείτε επίσης:  Νηστίσιμα Κουλουράκια με Λάδι και Πορτοκάλι

Βήμα6

Τοποθετούμε τις καρδούλες σε ταψιά που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα κουλουράκια μας.

Βήμα7

Αφού ψηθούν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και έπειτα παίρνουμε ένα ένα τα κουλουράκια βάζουμε από τη μέσα μεριά λίγη μαρμελάδα στη μέση και κλείνουμε με ένα άλλο κουλουράκι.

Δείτε επίσης:  Μπανόφι (Banoffee pie)

Βήμα8

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα κουλουράκια και έπειτα σερβίρουμε είτε σε πιατέλα είτε αποθηκεύουμε τα κουλουράκια σε μπολ για να διατηρηθούν φρέσκα.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(3.7 / 5)

3.7 5 15
Βαθμολογίστε τη συνταγή

15 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες