Καρυδόπιτα

2013-01-27
  • Χρόνος προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος μαγειρέματος 50m
Η συνταγή είναι της φίλης Έλσας Παύλου…Ευχαριστούμε πολύ!!

Υλικά

– 2 και 1/2 μισό φλιτζάνια του τσαγιού καρύδια τριμμένα
– 1 φλιτζάνι του τσαγιού παξιμάδι τριμμένο
– 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
– 1/2  φλιτζάνι του τσαγιού φλιτζάνι βούτυρο
– 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
– 5 αυγά
– 2 κουταλιές ρούμι
– λίγο κανέλα
– λίγο γαρύφαλλο
– 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

για το σιρόπι

– 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
– 3 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
– 2 κουταλιές ρούμι

για το γλάσο

– 1 κουβερτούρα ολόκληρη
– 8 με 10 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά σε μια λεκανίτσα.

Δείτε επίσης:  Κεράσματα ινδοκάρυδου

Βήμα2

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το παξιμάδι, το μπέικιν πάουντερ και τα μυρωδικά μας.

Βήμα3

Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο και τα αυγά.

Βήμα4

Μετά προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.

Βήμα5

Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά )μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα).

Δείτε επίσης:  Κέικ σοκολάτας

Βήμα6

Αν θέλουμε στο μείγμα μας πριν το ψήσουμε προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας.

Βήμα7

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 7 με 8 λεπτά και προς το τέλος προσθέτουμε το ρούμι.

Βήμα8

Μόλις ψηθεί η καρυδόπιτα (και κρυώσει λίγο) ρίχνουμε το σιρόπι (ζεστό) σιγά σιγά για να μην κάτσει κάτω.

Βήμα9

Ετοιμάζουμε το γλάσο μας: λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος.

Δείτε επίσης:  Τάρτα Σοκολάτας

Βήμα10

Μόλις κρυώσει το γλυκό βάζουμε από πάνω το γλάσο (ζεστό) και στολίζουμε με ολόκληρα καρύδια αν θέλουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες