Αλμυρά Κουλουράκια (Μπατόν Σαλέ)

2012-12-27
  • Servings : 80
  • Χρόνος προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος μαγειρέματος 15m

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • αλεύρι όσο πάρει
  • 1 αυγό για επάλειψη
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι για επάλειψη

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το αλεύρι (σπορέλαιο, βούτυρο, γάλα, κεφαλοτύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη).

Δείτε επίσης:  Βάφλες στη στιγμή!

Βήμα2

Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε. Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν η ζύμη μας είναι εύπλαστη και ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια μας.

Βήμα3

Ξεκινάμε να πλάθουμε τα κουλουράκια σε μικρά και λεπτά μπαστουνάκια προσέχοντας να μην μας σπάσουν (επειδή η ζύμη μας έχει κεφαλοτύρι χρειάζεται απαλές κινήσεις).

Δείτε επίσης:  Ποπ-κορν

Βήμα4

Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε ταψιά (γίνονται περίπου 2 ταψιά φούρνου) που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγο αυγό που το έχουμε χτυπήσει από πριν καθώς και με λίγο κεφαλοτύρι.

Βήμα5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15' περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βήμα6

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν τα αποθηκεύουμε σε κουτί ή σε γυάλινο μπολ με καπάκι.

Δείτε επίσης:  Κουλουράκια Cookies 2
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 26
Βαθμολογίστε τη συνταγή

26 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες