Τούρτα Μαργαρίτα

2012-11-19
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος μαγειρέματος 2:00 h

Υλικά

1 δόση για παντεσπάνι βανίλιας ή τρίμματα από κέικ ή 1 πακέτο πτι-μπερ για την κάτω βάση

το υπόλοιπο παντεσπάνι ή 1 πακέτο πτι μπερ για την δεύτερη βάση

1 φάκελο μους σοκολάτας

2 φακελάκια σαντιγί

1 μικρή κρέμα γάλακτος (200 ml περίπου)

1 μικρό βαζάκι κομπόστα ροδάκινο

κουβερτούρα τριμμένη

Εδώ θα βρείτε την συνταγή για το παντεσπάνι βανίλιας

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Παίρνουμε μια πιατέλα ή ένα μπολ με στεφάνι και στρώνουμε την κάτω βάση με τρίμματα κέικ ή με σπασμένα πτι-μπερ ή απλά τοποθετούμε το μισό παντεσπάνι.

Βήμα2

Βρέχουμε τη βάση με το σιρόπι από την κομπόστα, κόβουμε τα ροδάκινα σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε και αυτά (όχι όλα από 1 ροδάκινο τα κομματάκια).

Δείτε επίσης:  Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Βήμα3

Ετοιμάζουμε τη μους σύμφωνα με τις οδηγίες στον φάκελο χτυπώντας τη με 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα και 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος.

Βήμα4

Στρώνουμε τη μους πάνω από τη βάση (φροντίζουμε να αφήσουμε 1 κουταλάκι για τη διακόσμηση) και τα κομματάκια ροδάκινου προσεχτικά γιατί μπορεί να σηκώνεται τη βάση μας. Προσέχουμε να μην αφήσουμε κανένα κενό.

Βήμα5

Σπάμε τα πτι-μπερ (1 πακέτο) όχι σε πολύ μικρά κομμάτια, τα βρέχουμε με λίγο γάλα και τα στρώνουμε πάνω από τη μους σοκολάτας.

Βήμα6

Χτυπάμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο πακέτο (με 1 και μισό φλιτζάνι του τσαγιού γάλα και 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος για τους 2 φακέλους). Βάζουμε την κρέμα γάλακτος για να είναι πιο απαλή η μους και η σαντιγί μας.

Δείτε επίσης:  Τάρτα μπισκότου με κρέμα λεμονιού

Βήμα7

Απλώνουμε τη μισή σχεδόν σαντιγί στην τούρτα μας και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες τουλάχιστον. Στο ψυγείο βάζουμε και τη σαντιγί και τη μους που αφήσαμε.

Βήμα8

Αφού περάσουν οι 2 ώρες βγάζουμε την τούρτα, τη σαντιγί και τη μους σοκολάτας από το ψυγείο και ξεκινάμε τη διακόσμηση. Έχουμε στραγγίσει τις φέτες ροδάκινου από την κομπόστα που δεν χρησιμοποιήσαμε.

Δείτε επίσης:  Φλογέρες

Βήμα9

Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη σαντιγί γύρω γύρω στην τούρτα μας προσέχοντας να μην αφήσουμε κανένα κενό.

Βήμα10

Στο κέντρο της τούρτας βάζουμε τη μους που αφήσαμε με ένα κουταλάκι σαν το κέντρο ενός λουλουδιού και με ένα πιρούνι κάνουμε σχεδιάκια πάνω της.

Βήμα11

Τοποθετούμε τις λεπτές φέτες ροδάκινου περιμετρικά του κέντρου του λουλουδιού έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια μαργαρίτα.

Βήμα12

Παίρνουμε την τριμμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε τριγύρω την τούρτα όχι όμως και πάνω στο λουλούδι που φτιάξαμε.

Η τούρτα αυτή είναι ότι πρέπει και για γενέθλια αλλά και για γιορτή!

Καλή επιτυχία!!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογίστε τη συνταγή

2 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες