Σοκολατάκια Καρδιές

2013-02-05
  • Servings : 15
  • Χρόνος προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος μαγειρέματος 2:00 h

Μια πολύ εύκολη συνταγή για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου..!!

Υλικά

  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα μαύρη
  • 50 γραμμάρια άσπρη κουβερτούρα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νιφάδες ριζιού με σοκολάτα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας ή καρύδια

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Λιώνουμε την μαύρη και την άσπρη κουβερτούρα σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Δείτε επίσης:  Σούπερ Σοκολατόπιτα

Βήμα2

Μόλις λιώσει η κουβερτούρα σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα3

Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει ανακατεύοντας και δοκιμάζουμε με τα χείλια μας τη σοκολάτα. Πρέπει να είναι χλιαρή στα χείλια μας για να συνεχίσουμε τα σοκολατάκια μας.

Βήμα4

Προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού και το γλυκό του κουταλιού ή τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.

Δείτε επίσης:  Αρωματικό Κέικ με Τρούφα

Βήμα5

Σε μια φόρμα σιλικόνης με σχήμα καρδιάς τοποθετούμε με ένα κουταλάκι λίγο λίγο από το μείγμα μας και γεμίζουμε μέχρι πάνω την κάθε θέση έτσι ώστε να σχηματιστεί καλά το σχήμα μας.

Βήμα6

Έπειτα, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας παίρνουμε όσο από το μείγμα περισσεύει και ισιώνουμε τα σοκολατάκια.

Βήμα7

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσουν καλά και έπειτα τα αφαιρούμε από τη φόρμα και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα.

Δείτε επίσης:  Σοκολατάκια light με βρώμη

Βήμα8

Φυσικά, τα σοκολατάκια αυτά μπορούμε να τα φτιάξουμε και απλά με τη βοήθεια ενός κουταλιού τοποθετώντας τα σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αφήνοντας τα στο ψυγείο να παγώσουν.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 9
Βαθμολογίστε τη συνταγή

9 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες