Μαρμελάδα Βερίκοκο

2013-02-26
  • Χρόνος προετοιμασίας : 24:00 h

Υλικά

  • 1 κιλό βερίκοκα
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη
  • λίγες σταγόνες από λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα τα καθαρίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.

Βήμα2

Βάζουμε τα βερίκοκα σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με τη ζάχαρη.

Βήμα3

Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει μαζί με τα βερίκοκα. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει η μαρμελάδα.

Δείτε επίσης:  Ρυζόγαλο

Βήμα4

Με το ειδικό εργαλείο βοηθάμε να λιώσουν τα βερίκοκα. Ξαφρίζουμε με ένα κουτάλι τον αφρό που σχηματίζεται στα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Βήμα5

Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν πήξει και στέκεται πάνω στην κουτάλα μας.

Βήμα6

Τότε προσθέτουμε τις σταγόνες λεμονιού.

Βήμα7

Τοποθετούμε τη μαρμελάδα ζεστή (όχι όμως καυτή) σε αποστειρωμένα βάζα για να σφραγίσει και να τη φυλάξουμε εκτός ψυγείου!

Δείτε επίσης:  Σφολιατίνια με Ζάχαρη

Τα μυστικό για μια επιτυχημένη μαρμελάδα βερίκοκο:
1) Τα βερίκοκα που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι αρκετά ώριμα και όσο πιο πορτοκαλί γίνεται! 
2) Το συχνό ανακάτεμα για να λιώσει καλά η ζάχαρη!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 18
Βαθμολογίστε τη συνταγή

18 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες