Γλυκιά Κολοκυθόπιτα

2012-10-30
  • Servings : 16+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος μαγειρέματος 60m

Η συνταγή δημοσιεύθηκε και βραβεύτηκε από το περιοδικό «Στείλε τη Συνταγή σου»!

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση!

Υλικά

για τη ζύμη μας

αλεύρι όσο πάρει

2 ποτήρια νερό

1 φλιτζ. καφέ ξύδι

1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

για τη γέμιση

μισό κιλό κίτρινο κολοκύθι καθαρισμένο και τριμμένο στο χοντρό τρίφτη

1 και 1/2 φλιτζ. τσ. ζάχαρη

μισό φλιτζ. τσ. καρύδια χοντροκομμένο

1 κουτ. σούπας κανέλα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Συγκεντρώνουμε τα υλικά και ετοιμάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Βήμα2

Όσο η ζύμη ξεκουράζεται βάζουμε το κολοκύθι σε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να κατεβάσει τα υγρά του.

Βήμα3

Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά.

Βήμα4

Προς το τέλος βάζουμε τα καρύδια και την κανέλα.

Βήμα5

Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν καλά τα υγρά.

Βήμα6

Κάνουμε μπαλίτσες τη ζύμη μας.

Βήμα7

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά.

Βήμα8

Ανοίγουμε πολύ λίγο την κάθε μπαλίτσα…έτσι ώστε να γίνουν σαν μικρές πιτούλες.

Βήμα9

Παίρνουμε μία μία τις μπαλίτσες από τη ζύμη μας και ανοίγουμε φύλλο με τα χέρια. (Βλ. φωτογραφίες)

Βήμα10

Σε κάθε φύλλο που ανοίγουμε ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο βάζουμε με ένα κουτάλι λίγη από τη γέμιση στην άκρη της μεγαλύτερης πλευράς του κάθε φύλλου.

Βήμα11

Τυλίγουμε το κάθε φύλλο και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.

Βήμα12

Αφού τελειώσουμε ρίχνουμε στην πίτα μας μισή κούπα σπορέλαιο τη χαράσουμε (δεν την κόβουμε ούτε την τρυπάμε) και τη βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου γα 1 ώρα περίπου.

FavoriteLoadingΕισάγετε την συνταγή στα αγαπημένα σας
loading...
Δείτε επίσης:  Φακές

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 17
Βαθμολογίστε τη συνταγή

17 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες