Κουνουπίδι Σουφλέ

2012-12-13
  • Servings : 12+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος μαγειρέματος 40m

Η συνταγή είναι της Μαρίας Χατζησίμου..Ευχαριστούμε πολύ!!

Υλικά

– 1 κουνουπιδάκι (μέχρι 1 κιλό)
– 2 μεγαλα ποτηρια γαλα φρεσκο
– 3 γεματες κ.σ. κορν φλαουρ
– 2 αυγά χωρισμένα (τα ασπράδια σε μαρέγκα)
– 1 μικρή κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
– 1 γεμάτη χούφτα κασέρι τριμμένο
– 1 γεμάτη χούφτα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
– 1 γεμάτη χούφτα γκούντα τριμμένο
– 1 γεμάτη χούφτα ρεγγάτο καπνιστό
– Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
– Λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
– Λίγα κομματάκια μαργαρίνη ή φυτίνη

Εκτέλεση Συνταγής


– Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και κρατάμε μόνο τις φουντίτσες. Βράζουμε για λίγο σε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Δεν πρέπει να βράσει πολύ, γιατί δεν θα μπορούμε να το στραγγίσουμε. Το βάζουμε σε σουρωτήρι και το πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας για να αφαιρέσουμε όσο πιο πολλά υγρά γίνεται.

για την κρέμα:

Βήμα 01

– Βράζουμε σε μεσαία κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κορν φλαουρ, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας συνέχεια με τον αυγοδάρτη. Μόλις πήξει η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Δείτε επίσης:  Κεφτέδες με Πικάντικη Σπιτική Σάλτσα

Βήμα 02

– Ρίχνουμε τους κρόκους στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 03

– Προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε και βάζουμε τελευταία τη μαρέγκα, ενσωματώνοντας την με απαλές, κυκλικές κινήσεις.

τελική φάση:


Βήμα 01

– Βάζουμε μέσα και το κουνουπίδι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 02

– Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε το μείγμα μας. Σκορπίζουμε μερικά κομματάκια μαργαρίνης ή φυτίνης.

Δείτε επίσης:  Αλμυρό Κέικ

Βήμα 03

– Ψήνουμε στους 200 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο), για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα!

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες