Μηλοπιτάκια

2012-10-19
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρίας Χατζησιμου… 
Ευχαριστούμε… Μαρία!

Υλικά

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 3 αυγά
  • 200γρ. μαργαρίνη
  • 1 πακέτο φαρίνα απ (500γρ.)
  • 4 μήλα
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε μικρά κομματάκια. Ανακατέψτε τα με το χυμό λεμονιού.

Βήμα2

Λιώστε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη, σε μία κατσαρόλα που να χωράει αργότερα τα κομμένα μήλα. Κατεβάστε από την φωτιά κι αφήστε να κρυώσει ελαφρά.

Δείτε επίσης:  Εύκολη Καρυδόπιτα

Βήμα3

Ρίξτε και ανακατέψτε τα αυγά αφού τα χτυπήσετε λίγο. Προσθέστε τη βανίλια και το αλεύρι ώσπου να γίνει πηκτός χυλός.

Βήμα4

Ρίξτε τα μήλα μέσα στο μείγμα του χυλού και ανακατέψτε καλά. Στρώστε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ρίξτε επάνω κουταλιές από το μείγμα με απόσταση 3.εκ.

Βήμα5

Ψήστε τα μηλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου ή ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Δείτε επίσης:  Εργολάβοι

Βήμα6

Σερβίρονται κρύα, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και κανέλα!

Μυστικάκια:
– Το μείγμα πρέπει να είναι πηκτό για να μην απλώσει στο τάψι. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε ολόκληρη μηλόπιτα ή να τα μοιράσετε σε ατομικά φορμάκια.
– Δεν είναι πολύ γλυκά. Για να γλυκάνουν ή θα ρίξετε άχνη και κανέλα ή θα προσθέσετε μισή κούπα ζάχαρη επιπλέον!
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογίστε τη συνταγή

0 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες