Μους Μήλο με κανέλα ή καρύδια

2012-11-09
  • Servings : 4+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 2:00 h

Υλικά

1 κιλό πράσινα μήλα

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1/2 κούπα ζάχαρη

1 κούπα κρέμα γάλακτος

3 κουταλιές ζάχαρη άχνη

λίγη βανίλια

λίγα ψιλοκομμένα καρύδια ή κανέλα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα περνάμε από τον τρίφτη του κρεμμυδιού. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη για να φύγουν τα υγρά του μήλου.

Δείτε επίσης:  Αρωματικό Κέικ με Τρούφα

Βήμα2

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και χτυπάμε τα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Βάζουμε τον πυρέ του μήλου σε ένα μπωλ και το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει λίγο.

Βήμα3

Βγάζουμε από το ψυγείο, ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος επιπλέον και ανακατεύουμε καλά. Επαναλαμβάνουμε τα 2 προηγούμενα βήματα μέχρι να ενσωματώσουμε την μισή ποσότητα της κρέμας γάλακτος στη μους μας.

Δείτε επίσης:  Χαλβάς Φαρσάλων

Βήμα4

Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνουμε στη μους.

Βήμα5

Αφήνουμε τη μους να σταθεί στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.

Βήμα6

Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κοπανισμένα καρύδια ή κανέλα.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογίστε τη συνταγή

1 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες