Κοτόπιτα

2013-03-24
  • Servings : 10+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος 40m

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλο βρασμένα
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 1 ποτηράκι ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 αυγό
  • 4 με 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο σουσάμι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, ψιλοκόβουμε το βρασμένο κοτόπουλο και το βάζουμε σε ένα μπολ.

Δείτε επίσης:  Εύκολα Τυροπιτάκια Κουρού

Βήμα2

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα3

Αφού τσιγαριστούν τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο μαζί με το τυρί κρέμα και το ζωμό από το κοτόπουλο.

Βήμα4

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και η γέμισή μας είναι έτοιμη.

Δείτε επίσης:  Σνίτσελ Χοιρινό με Πιλάφι

Βήμα5

Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ και τοποθετούμε ένα ένα 6 φύλλα κρούστας. Κάθε φύλλο που απλώνουμε το βουτυρώνουμε.

Βήμα6

Μόλις τελειώσουν τα 6 φύλλα, απλώνουμε τη γέμιση και κλείνουμε προς τα μέσα αυτά που περισσεύουν.

Βήμα7

Έπειτα, απλώνουμε άλλα 4 φύλλα πάνω από τη γέμιση. Τα μεγάλα κομμάτια από τα φύλλα που περισσεύουν έξω από το πυρέξ τα κόβουμε. Κλείνουμε προσεκτικά την πίτα μας και αλείφουμε με λίγο αυγό χτυπημένο.

Δείτε επίσης:  Κοτόπουλο με πλιγούρι στο φούρνο

Βήμα8

Πασπαλίζουμε την πίτα με λίγο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

Βήμα9

Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο και κατόπιν την κόβουμε και σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.8 / 5)

4.8 5 23
Βαθμολογίστε τη συνταγή

23 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες