Βαρένικα

2013-02-23
  • Servings : 50+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος μαγειρέματος 15m
Μια υπέροχη Ποντιακή συνταγή!!

Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 400 γραμμάρια φέτα
  • 125 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και προσθέτουμε λίγο λίγο χλιαρό νερό μέχρι να πετύχουμε μία σφιχτή ζύμη.

Δείτε επίσης:  Κεφτεδάκια Βοιωτίας

Βήμα2

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου και έπειτα, ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.

Βήμα3

Κόβουμε από το φύλλο τετραγωνάκια ή στρόγγυλα με ένα ποτήρι. Γεμίζουμε το κάθε ένα με λίγο τυρί και κατόπιν κλείνουμε καλά πατώντας με τα δάχτυλά μας τις άκρες.

Βήμα4

Αφού τα φτιάξουμε όλα, βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και τα ρίχνουμε μέσα ένα ένα σιγά σιγά προσέχοντας να μην ανοίξουν.

Δείτε επίσης:  Τσιριχτά

Βήμα5

Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά το πολύ!

Βήμα6

Αφού βράσουν, τα στραγγίζουμε, λιώνουμε το αγελαδινό βούτυρο και περιχύνουμε τα βαρένικα. Μπορούμε να προσθέσουμε και μαυροπίπερο αν θέλουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 21
Βαθμολογίστε τη συνταγή

21 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες