Φωλιές Σφολιάτας με Κιμά

2013-01-23
  • Servings : 24+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος μαγειρέματος 45m

Υλικά

1 κιλό σφολιάτα

750 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

λίγη κανέλα προαιρετικά

5 με 6 κλωναράκια μαϊντανό

3 με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

λίγο νεράκι

για τη μπεσαμέλ

1 λίτρο γάλα

7 κουταλιές της σούπας αλεύρι

λίγο αλάτι

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα μας και την κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που θα έχουν τα φορμάκια (αλουμινένια ή μιας χρήσης) που θα χρησιμοποιήσουμε.

Δείτε επίσης:  Σκορδόψωμο

Βήμα2

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

Βήμα3

Έπειτα, προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε και αυτόν μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Βήμα4

Προσθέτουμε λίγο νεράκι (1 ποτηράκι), το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγη κανέλα και αφήνουμε τον κιμά μας να βράσει για λίγο.

Βήμα5

Έπειτα, λαδώνουμε τα φορμάκια μας και τοποθετούμε σε αυτά κομμάτια σφολιάτας ώστε να καλύπτουν όλην την επιφάνεια μέχρι πάνω.

Βήμα6

Προσθέτουμε μέσα στη σφολιάτα γέμιση και γεμίζουμε τα φορμάκια αφήνοντας 1-2 δάχτυλα κενό για να ρίξουμε στο τέλος τη μπεσαμέλ μας.

Δείτε επίσης:  Σαλάτα Πανδαισία

Βήμα7

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ μας. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά το αλεύρι χωρίς να έχουμε βάλει την κατσαρόλα στη φωτιά.

Βήμα8

Αφού διαλυθεί καλά το αλεύρι ανοίγουμε το μάτι και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας που και που. Μόλις αρχίσει να πήζει η μπεσαμέλ μας προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Δείτε επίσης:  Σπιτικό Γιαούρτι

Βήμα9

Αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε το αυγό. Ρίχνουμε το χτυπημένο αυγό μέσα στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.

Βήμα10

Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ μας πάνω στα φορμάκια ώστε να καλύπτει όλην την επιφάνειά τους.

Βήμα11

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Βήμα12

Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε για λίγα λεπτά έξω από το φούρνο και έπειτα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες