Πορτοκαλόπιτα

2013-03-22
  • Servings : 12+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος μαγειρέματος 40m
 

Υλικά

– 8 φύλλα κρούστας για γλυκά

– 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

– κανέλα, λίγο γαρύφαλλο τριμμένο

– 5 αυγά

– 250 γραμμάρια τυρί κρέμα ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι

– 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

– 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

– 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο

– ξύσμα από 2 πορτοκάλια

για το σιρόπι

– 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

– 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό

– χυμό από 2 ζουμερά πορτοκάλια

– 1 φέτα λεμόνι

 

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι! Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό από τα πορτοκάλια. Μόλις αρχίζουν να βράζουν προσθέτουμε τη φέτα από το λεμόνι.

Δείτε επίσης:  Ραβανί της Γιαγιάς

Βήμα2

Αν σχηματιστεί αφρός τον αφαιρούμε προσεκτικά με ένα κουτάλι. Από τη στιγμή του βρασμού μετράμε 10' και το σιρόπι μας είναι έτοιμο.

Βήμα3

Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και συνεχίζουμε. Έχουμε ήδη ξεπαγώσει τα φύλλα κρούστας.

Βήμα4

Θα χρειαστούμε για τη βάση 6 φύλλα. Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ σουρώνουμε τα 6 πρώτα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο και τα ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο. Έπειτα, πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγο γαρύφαλλο.

Δείτε επίσης:  Τρουφάκια Ινδοκάρυδου (Φοντάν Καρύδας)

Βήμα5

Κόβουμε τα υπόλοιπα 2 φύλλα σε μικρά κομματάκια γιατί θα τα χρειαστούμε παρακάτω.

Βήμα6

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Βήμα7

Προσθέτουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο χυλό. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό.

Βήμα8

Έπειτα προσθέτουμε τα κομματιασμένα φύλλα κρούστας και ανακατεύουμε για να βραχούν καλά.

Βήμα9

Ρίχνουμε τον χυλό μέσα στο πυρέξ μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου (μην προθερμάνετε το φούρνο). Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι μετά το πρώτο μισάωρο για να δούμε αν έχει ψηθεί!

Δείτε επίσης:  Κεκάκια Πορτοκαλιού

Βήμα10

Μόλις ψηθεί το γλυκό μας το βγάζουμε από το φούρνο και μετά από 5' το κόβουμε και το σιροπιάζουμε με το κρύο πλέον σιρόπι.

Βήμα11

Αφήνουμε το γλυκό μέσα στο σιρόπι του να σιροπιαστεί καλά και μόλις κρυώσει εντελώς το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 12
Βαθμολογίστε τη συνταγή

12 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες