Σκορδόψωμο

2012-12-22
  • Servings : 10+
  • Χρόνος προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος μαγειρέματος 25m

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι περίπου
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 και 1/2 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 7 με 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • σουσάμι για το πασπάλισμα από πάνω και ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Λιώνουμε το σκόρδο στο μούλτι καλά και σε μία λεκάνη έχουμε το αλεύρι. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το σκόρδο λιωμένο και τη μαγιά.

Δείτε επίσης:  Σπιτικά κρουτόν

Βήμα2

Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και αρχίζουμε το ζύμωμα.

Βήμα3

Η ζύμη μας θα είναι έτοιμη όταν θα είναι αφράτη και δεν θα κολλάει στα χέρια μας. Αντίθετα, θα πρέπει να ξεκολλάει με πολύ μεγάλη ευκολία.

Βήμα4

Μόλις το πετύχουμε αυτό, προσθέτουμε 7-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ζυμώνουμε ξανά.

Δείτε επίσης:  Κολοκυθάκια Γιαχνί

Βήμα5

Πλάθουμε τα σκορδόψωμα όσο μικρά ή μεγάλα τα θέλουμε και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα από κάτω.

Βήμα6

Τα αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν και μόλις φουσκώσουν με ένα βρεγμένο πινέλο τα αλείφουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Βήμα7

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου.

Δείτε επίσης:  Μανιτάρια με Χωριάτικα Λουκάνικα
loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.6 / 5)

4.6 5 5
Βαθμολογίστε τη συνταγή

5 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες