Σπιτικό Γιαούρτι

2013-01-22
  • Χρόνος προετοιμασίας : 3:00 h
  • Χρόνος μαγειρέματος 30m

Υλικά

  • 1 κιλό γάλα αγελαδινό πλήρες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Βράζουμε το γάλα για 20 λεπτά περίπου. Τοποθετούμε το γάλα σε ένα μπολ και το αφήνουμε για λίγη ώρα μέχρι να είναι χλιαρό προς ζεστό.

Βήμα2

Δοκιμάζουμε με το δάχτυλό μας τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το γιαούρτι με ένα κουταλάκι σχηματίζοντας σταυρό καθώς το προσθέτουμε στο γάλα.

Δείτε επίσης:  Πουρές Πατάτας

Βήμα3

Σκεπάζουμε καλά το τάπερ με 2-3 πετσέτες ή ένα τραπεζομάντιλο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-6 ώρες τουλάχιστον.

Βήμα4

Μετά βάζουμε το γιαούρτι στο ψυγείο να παγώσει και έπειτα το γιαούρτι μας είναι έτοιμο για κατανάλωση.

loading...

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.

Μέσος όρος βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 17
Βαθμολογίστε τη συνταγή

17 people rated this recipe

Ακολουθήστε με στο Google+
Δημοφιλής συνταγές Ετικέτες